Бюлетин

Безплатна доставка

Защо ние в Trends by KK предлагаме широка гама дрехи от ПАМУК?

Памукът е едно от най-любимите естествени влакно в света. Неговата красота, комфорт, издръжливост и гъвкавост го правят идеалният избор както за облекло, така и за бельо, спални чаршафи, детски играчки и много други продукти. Като индустрия, памукът поддържа прехраната на милиони хора – пряко и непряко – по целия свят.

Памукът се отглежда най-малко от 7000 години, което го прави едно от най-старите известни влакна в света. Въпреки това употребата му не става широко разпространена до изобретяването на памукочистачката, която механизира производството. Памукът остава най-широко използваното естествено влакно в света и до днес.

Памук е общото название за тъкан, направена от чисто памучно влакно.

Съществува хипотеза, че РОДИНАТА НА ПАМУЧНОТО ВЛАКНО Е ЕГИПЕТ, базирана на факта, че намерените при разкопки МУМИИ В ГРОБНИЦИТЕ НА ФАРАОНИТЕ, са ОБВИТИ В ПАМУЧНИ ЛЕНТИ.

За първи път ПАМУЧНИ ТЪКАНИ са открити в МЕКСИКО. Преди около 7000 години ПАМУЧНИ ДРЕХИ са се изработвали в ИНДИЯ. Тъканта бързо придобива популярност и в ДРЕВЕН КИТАЙ.

Защо ние в Trends by KK предлагаме широка гама дрехи от ПАМУК?

Памукът е МЕК и ЕЛАСТИЧЕН – мек при допир, памукът осигурява СВОБОДА НА ДВИЖЕНИЯТА НА ТЯЛОТО.

Памукът е ЗДРАВ и ДЪЛГОТРАЕН – памучните нишки са изключително здрави, МАТЕРИИТЕ ИЗДЪРЖАТ НА ЧЕСТОТО ПРАНЕ при ниска температура.

 

 
ИЗЦЯЛО ЕСТЕСТВЕНИ РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА

ДИШАЩА материя

Регулира ВЛАГАТА на тялото

Регулира ТЕМПЕРАТУРАТА на тялото

 

ПАМУКЪТ НАМАЛЯВА риска от ИНФЕКЦИЯ

Полиестер, найлон и други синтетични тъкани често се използват за направата на дрехи и бельо, но тези тъкани могат да задържат влагата близо до кожата ви, насърчавайки растежа на дрожди и бактерии, водещи до инфекция.

ПАМУКЪТ диша и абсорбира влагата, като ви поддържа сухи и намалява риска от развитие на инфекции.

 

ПАМУКЪТ е ХИПОАЛЕРГЕНЕН

Тъканите са изработени от ЕСТЕСТВЕНИ РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА, които НЕ ДРАЗНЯТ КОЖАТА, не предизвикват алергични реакции.

 

ВЪЗОБНОВЯЕМ МАТЕРИАЛ  Използвайки памучни дрехите ние спомагаме за опазване на ОКОЛНАТА СРЕДА.

 

БИОРАЗГРАДИМ – в природата се РАЗПАДА  ДО ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ГРАДИВНИ ЕЛЕМЕНТИ.

100% памук се разгражда в най-малко 50-77% компост за около три месеца, процес, който връща въглерода в почвата и я обогатява. За сравнение полиестерът се биоразгражда много бавно . Полиестерът е направен от PET (полиетилен терефталат), често срещан пластмасов материал. Пластмасите като PET често имат токсични добавки, които могат да имат въздействие върху околната среда, ако бъдат изхвърлени или рециклирани.

ПАМУКЪТ НЕ произвежда МИКРОПЛАСТМАСА

Терминът „микрофибри“ се отнася до миниатюрните влакна, които се отделят при редовно носене и попадат във водата, когато перем дрехите си. Микрофибрите от дрехите ни оказват влияние върху водния живот и водната хранителна верига.

Терминът „микропластмаса“ включва микрофибри, изработени от полиестер, които навлизат в нашата водна среда и остават там, тъй като не се биоразграждат лесно. Прането на синтетични дрехи, особено полиестерът, значително допринася за екологичната микропластмаса в реките и океаните. Микропластмасите обикновено съдържат значителни количества опасни химикали, някои от които се считат за канцерогени. Микропластмасите, погълнати от морски животни, могат да причинят отрицателни въздействия както за самите тях, така и да попаднат в човешкия организъм чрез морската храна, която консумираме.

Голям избор

Има много разновидности на памучните тъкани. Те включват деним, рипсено кадифе, крепон, батисте, фланел и още много други. Освен всички удобства, памукът е много податлив и на боядисване, така че е на разположение за всякакви нюанси.

Избирайки ДРЕХИ ОТ ПАМУЧНИ МАТЕРИИ е добре да знаете и неговите НЕДОСТАТЪЦИ.

  • СВИВАЕМОСТ – памукът е ЕСТЕСТВЕНА МАТЕРИЯ,  добре е да изперете НОВАТА ПАМУЧНА ДРЕХА преди да я облечете. Истинските памучни тъкани се свиват по дължина.
  • МАЧКАНЕ – както всички естествени платове ПАМУКЪТ се мачка лесно.
  • БАВНО СЪХНЕНЕ – памучните дрехи изсъхват бавно. Памукът абсорбира влагата.

Скъпи, приятели,

възползвайте се от НЕВЕРОЯТНАТА ВЪЗМОЖНОСТ до 7 май 2023 г. да попълните гардероба си с разнообразни модели от памук с 20% ОТСТЪПКА, с промо-код TRENDS.

В промоцията не участват вече намалени продукти.