Бюлетин

Безплатна доставка

Защо да попълня гардероба си с ДРЕХИ ОТ ВЪЛНА?

Вълната е позната на човечеството като материал за дрехи повече от 10 000 години.
Вълнените влакна имат изключително сложна физическа структура, която е еволюирала в продължение на милиони години, за да предпазва животните от климатичните промени. Вълната е топла в студено време, хладна в летните жеги, отвежда влагата, остава топла, когато е мокра и др.

Структура-на-влакно-на-вълна
Защо контролът на температурата има значение и как УНИКАЛНАТА СТРУКТУРА на ВЪЛНАТА ни ПОМАГА ЗА ТОВА?

Контролът на температурата е от съществено значение за поддържането на човешкия живот.
Вълнените влакна изтеглят влагата в себе си.
Дрехите от вълна ни предпазват от екстремни температури (горещи или студени), защото предлагат превъзходна изолация и дишане в сравнение с други тъкани с подобна структура и тегло. Тази изолационна способност е направила вълната синоним на топлина за студените дни, и в същото време нейната способност да „диша“ ни предпазва от топлината в горещите.

Разбиране на транспортирането на влага:

В горещ ден на открито или в топло помещение, микроклиматът над кожата се насища с пари. Това прави тялото ни лепкаво, освен ако дрехите ни могат да отнесат тази влага далеч от кожата, както прави вълната.

Дишане:

Научният термин за „дишане“ е „буфериране на влага“. Буферирането на влага се отнася до способността на тъканта да абсорбира влагата от микроклимата над кожата и да я освобождава отново, ако влажността падне.
Когато някой каже, че една дреха „диша“, той има предвид способността й да разсейва потта, така че този, който я носи, да не се чувства лепкав или влажен.

Регулиране на температурата:

Изпотяването е естествен температурен регулатор – изпарението на течността от повърхността на кожата води до много ефективен охлаждащ ефект. Потенциално дрехите могат да попречат на този процес, причинявайки прегряване. Въпреки това, в сравнение с дрехите, направени от други влакна, процесът на пренос на парите от вълнените влакна води до комфорт на тялото ни.

Антистатичен:

Способността да разсейва статичното електричество означава, че дрехите от вълна имат намалено привличане на мъх и прах.
Естествено по-безопасно влакно:
Вълнените влакна естествено абсорбират ултравиолетовите лъчи, предлагайки защита на тези, които носят дрехи от вълна, когато са изложени на слънчева светлина.

Устойчивост на миризми:

Вълнените дрехи остават по-свежи за по-дълго време. Структурата на вълната и свойствата за абсорбиране на влага намаляват тенденцията за натрупване на телесни миризми. Сложната структура на вълненото влакно заключва молекулите на миризмата във влакното и ги освобождава само при пране.

Повечето синтетични влакна всъщност увеличават телесната миризма, защото създават среда за размножаване на бактерии. Уникалната структура на вълната не позволява натрупването на миризми по тялото.

В заключение основните ПРЕДИМСТВАТА на ВЪЛНАТА са:

 
ИЗЦЯЛО ЕСТЕСТВЕНИ протеинови ВЛАКНА

 

ДИШАЩА материя

 

Регулира ВЛАГАТА на тялото

 

Регулира ТЕМПЕРАТУРАТА на тялото

 

ВЪЗОБНОВЯЕМ МАТЕРИАЛ Вълна се добива от различни породи овце и е възобновяем източник на материал. Използвайки вълнени дрехите ние спомагаме за опазване на ОКОЛНАТА СРЕДА.

 


ВЪЛНАТА Е БИОРАЗГРАДИМА Добре изработените вълнени дрехи са изключително функционални и НЕ ВРЕДЯТ НА ОКОЛНАТА СРЕДА – можете да ги използвате за компост, когато се износят.

 


ХИПОАЛЕРГЕННА, АНТИБАКТЕРИАЛНА И УСТОЙЧИВА НА ПЛЕСЕН. Вълната е естествено антимикробна, антибактериална и хипоалергенна. Облеклата от вълнени материи са подходящи за хора с алергии.

 


МНОГО НИСКА ЗАПАЛИМОСТ. Вълнените влакна също са естествено огнеустойчиви поради относително високото си съдържание на влага и азот. Вълната естествено се самозагасва и няма да се запали, няма да се стопи или да залепне по кожата ви.

Скъпи, приятели,

възползвайте се от НЕВЕРОЯТНАТА ВЪЗМОЖНОСТ през този месец да попълните гардероба си с разнообразни модели от вълна и мохер с 50% ОТСТЪПКА, с промо-код TrendsbyKK.